Укладка дошки підлоги на лаги по стяжці

in

Ця технологія укладки дошки підлоги передбачає використовувати для основи лаги – дерев’яні бруси прямокутного перетину. Ми рекомендуємо застосовувати стругані бруски перетином 50-55 х 70-100 мм, їхня вологість не повинна перевищувати 12%.

Лаги ретельно кріпляться до бетонної основи за допомогою шурупів і дюбелів не рідше ніж через 50 см і в напрямку, перпендикулярному до напрямку майбутнього покриття, при цьому голівки шурупів необхідно «втопити» на 3-4 мм нижче рівня поверхні. Осьова відстань між сусідніми лагами повинна складати 25-30 см.

ДошкаАльтернативним способом кріплення лагів може бути приклеювання на бітумовмісні та клейові мастики. Однак варто зазначити, що ця технологія передбачає використовування у якості вологозахисному бар’єру ґрунтів, сумісних з клеєним складом, що застосовується, і особливо виправдана у випадку небезпеки ушкодження при засвердлюванні схованих у стяжці комунікацій.

ДошкаПеред укладкою дошок підлоги необхідно виконати вирівнювання лагів по рівню, знімаючи рубанком ділянки, що виступають вище рівня, чи навпаки, підкладаючи тріску в місцях, що є нижчими рівня, щоб максимальне допустиме відхилення від пласкості складало не більш ніж 2 мм на 2 м.

Для покращення звукоізоляційних покажчиків міжповерхових перекриттів, а також для зменшення тепловтрат (перші поверхи будівель без підвалів), рекомендується заповнити простір між лагів утеплювачем.

Безпосередньо перед укладкою поверх лагів стелиться і кріпиться скобами вологозахисна плівка, а потім починається монтаж підлоги.

  • 1 — лаги
  • 2 — вологозахисний бар’єр
  • 3 — фанерна основа
  • 4 — дошка підлоги


Укладка дошки підлоги по бетонним перекриттям
Укладка дошки підлоги на фанерну основу по стяжці
Укладка дошки підлоги по тримальнім дерев’яним конструкціям
Укладка дошки підлоги по присутній дерев’яній підлозі
Монтаж масивної дошки підлоги
Шліфування і нанесення захисно-декоративного покриття на дошку підлоги

Leave a reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *